Förutom de olika ligorna i ishockey, samt internationella mästerskapen så finns det en mängd andra turneringar som lag kan vara med i. En del utav dessa riktar in sig på landslagen, medans andra istället är till för klubbarna. Här presentera vi några utav  dem.

Euro Hockey Tour
Jämfört med många andra sporter så finns det inget EM i ishockey, men istället finns den återkommande turneringen Euro Hockey Tour (EHT). Här deltar nationerna Sverige, Finland, Ryssland och Tjeckien i en kamp som pågår under hela hockeysäsongen. I fyra mindre turneringar möter lagen varandra, där alla får chansen att stå värdar för varsin utav dem.

Det händer då och då att andra lag visar sitt intresse för turneringarna och är med i någon utav dem. Till exempel har Kanada varit med vid ett antal tillfällen.

Man brukar separera vinnarna i de enskilda turneringarna samt den som tar hem hela EHT genom att göra enskilda tabeller för varje turnering, samt en stor för säsongen där alla spelade matcher mellan lagen läggs in. De som slutligen befinner sig högst upp i denna brukar ses som Europas inofficiella mästare i ishockey. För att hålla reda på alla hockey resultat som rör dessa matcher kan du besöka hemsidan resultat.nu.

Champions Hockey League
Den relativt nya ishockeyligan Champions Hockey League, eller CHL som den även kallas, är en internationell turnering för Europas bästa klubblag. Ligan har på många sätt likheter med fotbollsligan med ett liknande namn och är en plats där de bästa lagen ifrån såväl SHL, Liiga och många andra ligor ställs mot varandra. Tidigare var ligan låst och inkluderade enbart de 26 lag som var med grundade det hela 2014. Från och med i år är däremot de lag som placerar sig högst upp i sina ligor som får vara med och spela.

Totalt finns det plats för 32 lag, som delas in i grupper om fyra är alla möter varandra på både hemma- och bortaplan. När dessa matcher är över går de två bästa lagen ur vardera grupp till slutspel, som spelas enligt ett klassiskt slutspelsträd. Däremot sker varje möte fram till finalen som ett dubbelmöte, där det är den sammanlagda poängen som avgör vem som går vidare. Hittills är det enbart svenska klubbar som tagit hem turneringen, vilket är ett starkt bevis på vilken bra hockey den svenska högstaligan har att bjuda på.